Skärtorsdag och Skandinavium

Sista dagen i skolan innan lovet var idag, jippi! Nu ska jag ha lov, lov, lov. Skolan idag var skoj med en rätt slapp SO lektion, pratade om någon planet som låg 63 ljusår bort. Det blev värsta disskussionen om stjärnor och religioner. Som vanligt sitter jag och fyra andra i min klass och bara tittar på efter som vi inte tror på något och alltså inte har någon åsikt om vad de snackar om, om det nu skulle vara så att vi hade en åsikt hade vi ändå inte fått chans att säga det efter som alla andra pratar så mycket. Vår SO-lärare ser bara förtjust ut och lugnar ner det lite om disskussionen blir lite för het. Annar har vi haft slöjd med känningssömnad och idrott med ultimate.

Ska bort igen nu till dalsland hela påsklovet. Det ska bli skoj, men jag kommer att sakna min dator. Innan det ska jag bara till Skandinavium och titta på damernas fria. Jag säger det här också liksom jag sagt till mina klasskamrater minst 100 gånger idag, kolla på svt kl 20.00. Heja Viktoria Helgesson som ligger på 16:e plats i sin VM:debut.

Glad Påsk

Konståknings VM 2008, Göteborg, 18-23 mars

På menyn idag stod klippning, mycket intressant. Jag hade inte varit hos frisören på ca ett halvår det ända var att mamma hade toppat det lite. Alltså var mitt hår urtjockt (i min mening jag har väldigt tunnt hår överhuvudtaget), men efter klippningen var jag nöjd. Eftersom min syrra ocksp skulle klippa sig gick vi med mamma på en fransk resturang och åt en jätteportion lammlägg. Snacka om att jag blev proppmätt, det känndes som att jag skulle kunna rulla hela vägen hem.

Konståknings VM börjar idag vilket ingen i min närhet säkeligen har missat. Ska dit på torsdag och se på damernas fria. Jag som var så avundsjuk 2004 på att Malmö hade EM och så fick vi VM, jippi! Följer alltså allt annat som jag inte har råd med att titta på live på tv, så även nu. Paråkningens korta just nu på svt men borde egentligen inte kolla. Imorgon stundar det största provet i Historia på högstadiet; andra världskriget. Hoppas jag har pluggat tillräckligt, svaret får jag om ungefär 10 timmar. Nu ska jag fortsätta titta lite och sen ska jag soova är jättetrött. Jag ska ju försöka komma upp tidigt så jag hinner plugga lite då också, det ska ju tydligen vara den bästa tiden på dygnet för det, men de kanske inte menar morgonen precis innan provet..?

Håltimma

Hade ingen musik så drog hem lite för det blev ju 2 h håltimma. Yes, jag gillar ändå inte musik. Inte överhuvudtaget för jag spelar gärna piano och lyssnar ju alltid på musik, men jag tycker att själva musiklektionerna är urtråkiga.
Annars har vi på idrotten haft något de kallar beep-test eller yoyo-test. Man ska alltså springa fram och tillbaka hela tiden. Jag var inte med eftersom jag var skadad sen jag ramlade på skridskon igår. Höft-ryggen är det jag har ont i men det slog till starkt efter själva träningen så jag går lite konstigt just nu. Men måste sticka tillbaka till till skolan och en låång mattelektione nu.

Förensten har vadret kraschat sig totalt här i Göteborg, det snöar. Rätt mycket också. Ceppat väder igår var det ju värsta vårdagen. Ska det vara snö ska det inte vara halvslaskigt och inte i mars.

Bye

Plantagen

Idag har jag gjort fröinköp på plantagen, som vi alltid brukar göra på våren. Den här gången har jag bestämt mig för att jag verkligen ska lyckas. Jag brukar glömma av att vattna, eller kanske vattna för mycket ibland så resultatet brukar inte alltid bli så lyckat. Så i ett försök att förbättra detta har jag ny inrickat mig på tre sorters blommor två som ska förkultiveras och så lupiner som jag är så förälskad i och dem är det ju i princip bara att hälla ut fröna någon stans så blommar de. Vi får se om jag lyckas.

Har faktiskt också varit på bokrean, efter att den pågått hur många veckor som helst. Skandal jag som är så bokintresserad. Gjorde ett inköp; del 4 i serien "Sagan om klanen Otori" vid hägerns skarpa skri heter den. Jag har ju läst böckerna redan och ska alltså försöka samla på mig dem och har bara en bok kvar nu. Synd att den inte fanns :(

Det blev lite extraträning i Tuve idag också, bara bra för mig jag behöver verkligen komma igång nu för jag har inte tränat på hur många veckor som helst känns det som. Men självklart är det uppehåll nu efter den träningen för att det inte finns några istider. Vi inom koståkningen gör som alltid, skyller på hockeyn. Men både vi och de får skylla oss själva att vi valt en sport där man liksom är beroende av is.

Hemsedal och Norge v.11

Upp tidigt, tidigt i söndags morse. Ut i bilen och iväg vid ca 7. Sen följde ju den långa åkturen till själva resemålet på typ 7 timmat med pauser. Men det var värt det, vi kom nämligen upp till typ 150 cm snö (precis som det stått på texttv). Snööö!!
På måndagen var det rätt hyfsat väder med lite blå himmel, tisdag var det snöigt och blåsigt, onsdag var det lite bättre än på tisdagen men ändå kallt, men på torsdagen var det super bra. Sol hela tiden och varmt. Vi satt och solade oss i snön hur länge som helst.
Även om vädret inte alltid var det bästa så var backarna oftast bra, speciellt på morgonen. Har fått leva upp till mitt namn Anna "plockepinn" Jansson för jag kraschade ganska ofta, men jag ska inte förneka att jag tyckte det var kul (att ramla alltså).Antagligen åker jag lite för galet...
Har gjort lite annorlunda saker också t.ex. åkt lift neråt, anledningen var att jag tappat min skida på uppvägen. Det var skojigt.
Vi hade så enormt roligt och jag längtar redan tillbaka.

image17
På vägen upp. Visst ser isen lite prickig ut?
image18
Mycket snö?
image19
Underbart väder.
image20
Med utsikt över backarna.
image21
"Totten"
image22
Ännu en underbar dag.

Oops! detta kanske blev lite mer som en bliddagbok ;)

Holmenkollen

Igår åkte vi hem från mitt älskade Hemsedal med snö!! Men alldeles just nu är det faktiskt inte intressant på hemvägen åkte vi nämligen förbi Holmenkollen ( för alla som inte vet är det typ ett ställe utanför Oslo med backhoppningsbacke, skidskytte och längdåkningsarena. Mest känd för att hålla ett klassiskt  5 mil (3 mil för damerna) i längd) men i alla fall vi hade bara tänkt titta lite eftersom de kör tävlig där imorron, men vi lyckades komma in och se när de (skidskytte damerna alltså) tränade. Ojojojoj detta är en stoor sak för mig, jag bara stirrade. Såg typ Andrea Hemkel på en meters avstånd. Jag dog!
Bilder från Holmenkollen!

image13
Med utsikt över skyttebanorna.
image15
Och en "liten" backe...
image16
Magdalena Neuner (Tyskland) skjuter.
Mer om resan plus lite bilder kommer i nästa inlägg.
Bara ett konstaterande nu när detta inlägget blev postat lite senare än det var tänkt p.g.a att bloggen kraschade;
Charlotte Perelli vann melodifestivalen.


Next: Hemsedal

Nu är det inte mycket kvar ungefär 8-9 timmar och sen drar vi. Det ska bli skitskoj! Har läst på texttv att det är 150 cm snö i terrängen och 115 cm i backen, herregud det är ju nästan lika högt som jag. Idag har vi packat och gjort i ordning allt, städat och så. Har hunnit att kolla lite på tv, lite längd från Holmenkollen, Norge där Södergren vann för herrarna och Kalla kom 2:a för damerna. Lite friidrotts VM (innohus) har det också varit med seger för Holm i höjd och med en skadar Susanna Kallur, tyvärr. Och så lite skidskytte. Andra chansen i melodifestivalen var ju också i kväll, där Nordman och Sibell gick vidare det var första gången sedan de var i Göteborg som jag tittat. Får väl se på finalen på lördag också antar jag. Har mycket att göra hela tiden så nu ska jag snart ner och sova om jag ska kunna orka upp imorgon på morgonen. Ska bara dubbelchecka att videon spelar in allt jag ska se nästa vecka.
Vi ses på fredag när jag är hemma igen med extra detaljer om Norge vecka 11. Kram

Hemsedal here I come!!

Veckoraporter och resor

V-e-c-k-o-r-a-p-o-r-t, veckoraport var i herransnamn är det för uppfinning. Vad är det för nytta med dem förutom att föräldrarna kan se om man skolkat eller inte. Visst om de som gjort något korkat som föräldrarna behöver veta till dem får de gärna ge, men att alla andra ska få en där det bara står "veckan har varit bra" det är fullkomligt onödigt!
Idag hade jag just en sådan där det stod att vecka hade varit bra, den gjorde att jag fick kvarsittning visserligen var det inte länge typ 20 min men ändå. Ska man verkligen få sitta kvar bara för att man glömt lämna ett enda litet papper en gång i sitt liv. Förmodligen vet ingen vad jag snackar om för det är nog bara min skola i hela världen som har detta, eller jag vet inte men jag behövde ändå få flippa lite på dem.

På vissa sätt är det lite dåligt att vara bortrest en vecka från skolan och allt även om det är skönt. Här följer några punkter varför;
* Missar skolarbetet och föreläsningarna inför proven vi ska ha veckan efter jag kommer tillbaka.
* Missar avslutningen för mina småpluttar på skridskon.
* Missar mina egna träningar
* Missar träningarna inför nationella proven i engelska.
* Missar skojkortet som min klass ska ta på måndag.

Men jag ska tänka på fördelarna! Jag ska få åka skidor jippii!!

Studiedag

Man tror att man ska få slappa, få en dag extra ledigt några gånger under läsåret för att en lärare är på kurs.
Självklart blir det inte som man tänkt sig, självklart blir det extra mycket att göra. Extra som ens föräldrar kräver att man ska göra bara för man nu råkar ha lite ledigt. Jag menar att jag verkligen hade lust att titt på tv idag men var tvungen att gå ut på en jorden-runt-resa i skogen, det kändes faktiskt så. OCH p.g.a det missade jag skidskytten *skitsur*
Det blev lite som om jag insåg på nytt att man ALDRIG ska förutse ledighet, då blir man bara besviken. Det var som när jag kom på vad studiedag egentligen stod för STUDIE-dag = en dag man ska plugga och inte ha ledigt. Den dagen var jag i chocktillstånd. Tur att jag inte hade några läxor idag bara en labraport att skriva. Där jag och min klasskompis när vi gjorde den nog inte riktigt förstod var vi skrev, speciellt slutsatsen.

Jag vill ha en laptop! Nu behöver jag en för jag skulle så gärna sitta med datorn framför tv:n. Så jag får väl försöka få mina föräldrar att köpa en nu till när jag börjar gymnasiet. Nu måste jag alltså dra för att titta på antikrundan. Jag är konstig nog att älska det programmet och det har jag gjort i flera år. Cya 

Bokbuss

Vet inte om jag är något för bloggande egentligen. För vem skulle vilja läsa om mitt lilla tråkiga liv, det är ju inte precis något som rör värlspolitiken. Det finns ju folk som blogga om något specifikt t.ex mode, min blogg verkar så obetydlig. Ja, jag ska skuta beklaga mig. Jag ska fortsätta skriva för att jag tycker att det är skoj och om det nu roar någon är jag bara lycklig. Om ni har lust kommentera lite så jag vet vad ni tycker...

Chocktillstånd, fick tillbaka mitt kära lilla tyskaprov idag och resultatet vill ni inte veta. G och IG fatta det är första gången. Min lilla bortförklaring (även om jag inte gillar dem) får väl vara att jag varit sjuk.
Jag förstår bara halvt varför jag valt att fortsätta med tyska nästa år. Halvan är meritpoängen man tydligen ska få annars förstår jag inte. Speckulerar om att det kanske är för att  jag inte orkar lära mig något nytt språk, men jag vill ju lära mig massor med språk. Det är skumt.

Fick nästan inga läxor av dem lärare jag frågat inför nästa veckas resa. Jag längtar såå till den, behöver bort lite.
Så nu efter bokbussen jag nyss varit på ska jag faktiskt unna mig att spela lite sims det blir inte så mycket mitt i veckan. Så vi ses


No-"uppsats" och tyskaprov.

Inga läxor, wow verkligen första gången. Bara engelska - kolla på så mycket engelska filmer och tv-serier som möjligt och den blir nog inga problem med att göra. Vi håller på med sånna där, minns inte vad de heter.. Det är i alla falla en kork med en kaberl runt och en magnet och ett batteri. Man ska få den att snurra och tillslut efter verkligen 10 år lyckades vi.

Lämnade in våra no skrivuppgifter också om evolution. Jag skrev om livets utveckling, det känndes lite hemskt att läma in dem nu efter att man jobbat med dem typ varje kväll. Hade ett hemsk tyskaprov också och kunde verkligen inte någonting. Blandar hela tiden ihop der, das och die, ännu värre är de oregelbundna verben i imperfekt, perfekt och imperativ. Jag menar hur svårt kan det va?

Vädret är fint, blå himmel. Varmt i solen, men svinkallt i skuggan. Och jag är dum nog att gå ut med vårjackan, självklart frös jag ihjäl mig. Host, host, host. Vill bli frisk nu så jag kan börja träna igen!


Här är några vackra bilder från söndagens promenad.
image12

image10

image11


RSS 2.0