I Uddevalla på taxutställning

Idag vaknade jag sju, kan jag aldrig få sova ut eller? Strax efter halv åtta åkte vi hemfrån för vi skulle som sagt på taxutställning. Tur att det inte är så lång tid till Uddevalla, det tar väl bara runt 45 min. Själva utställningen skulle börja klockan nio och det gjorde den också. Det var Emmi som skulle gå med Kajsa, vilket jag var lite avundsjuk på jag älskar själv att gå med henne, men eftersom jag gått med henne alla de utställningar vi varit på fick jag ge mig. Det är jaktklass som gäller för henne tillsammans med andra normalstora korthårstikar. Det var bara två.
Jag tyckte att Kajsa gick fint, men hon fick ändå bara en tvåa. För er som aldrig varit på en hundutställning betyder det att man inte går vidare, det är bara ettorna som gör det. Ändå är det ingen katastrof, alla som varit på utställning har fått en tvåa någon gång. Problemet är att Kajsa fått det alla gånger utom en, hon är hetl enkelt inte ett utställningsexemplar. Huvudsaken är ändå att hon har skoj och det tror jag nog hon har.
image39
Heja Emmi och Kajsa!

Solen skiner ute fortfarande, jag satt där ute en bra stund och gôttade mig efter träningen. wii

Jag har massor med läxor att göra mest religion och matte ska gå och fortsätta med dem nu och ikväll ska jag kolla på Pretty Woman. Får se om jag hinner till dator något mer idag.;P

Vårstädningsdag

Nu är det definitivt vår.  När det är blå himmel och värme, så ska man tydigen inte få njuta av det jag ska till Askims ishall. Annars håller jag på att vårstäda. Putsar fönstena och tvättar mina gardiner. Jag fattar inte hur dammigt det kan bli det var helt vitt ovanpå. Slarvigt Anna du borde göra detta oftare.
Har röjt få mitt nattygsbord vilket verkligen behövdes och har behövts i flera månader. Där låg det flera kataloger och runt tio böcker dessutom pennor, nagellack vilket altid ramlade när jag dammsög. Nu är det i alla fall lite bättre ordning där.
Skrivbordet är nästa och där ligger hundramiljoner papper, ska bara försöka hitta ett skrivbordsunderlägg med världskartan. Dumma akademibokhandeln hade inte det när jag var där får försöka någon annanstans.

Jag håller på att laga mat nu och eftersom Emelie ropar på mig hela tiden måste jag mer och fixa klart riset.

Lite sommar i luften?

En solig dag! Om det inte hade blåst så mycket hade man nästan kunnat tro att det var sommar (eller i alla fall sommar i fjol). Just för att det var så fint väder hade jag och syrran verkligen lust att gå. Vi var ute och promenerade åt olika håll i två timmar. Efter det hade jag väldigt ont i fötterna, men jag antar att det var nyttigt.

Det var en superdag idag som alltid när man får sluta tidigare. I detta fallet var det klockan tolv för att min NO-lärare var på vetenskapsfestivalens exprimentverkstad med en annan klass. Bra att vara ledig,men jag vill också dit det var så skoj för några år sedan fast nu har vi nog blivit lite för gamla ;(

Nu finns tydligen Google earth på svenska också. Det är verkligen ett bra program, väldigt intressant och coolt. Så om du inte har det rekommenderar jag det verkligen.
www.earth.google.com

I brist på något roligare får ni se på en bild jag verkligen gillar från tidigare i våras, frågar mig fortfarande varför...
image38

Nationella ämnesprovet i engelska, part C

Det är just precis vad jag har haft idag. C-delen är alltså uppsatsen. Det fanns som vanligt 2 rubriker att välja mellan "In a world full of things" och "Proud of...". I den första som jag tog skulle man skriva om något som hade en stor del i ens liv  och i den andra  något man var stolt över då så klart. Jag var tråkig nog att ta böcker. Fick med massor med konstiga saker och böcker. Höll på att skratta ihjäl mig när jag översatte "Mina drömmars stad" till "My dreams city" det var så skoljigt. Vi får väl se hur det gick när jag får tillbaka det.

Vi var med klassen på teater idag den var rätt konstig, men det roligaste var att vi var nära Polhem så vi kunde sitta på kajen och sola oss lite, bara så skönt. Efter teatern tog vi älvsnabbaren till järntorget och sedan hem.

Nu ska jag gå och titta på topmodel igen för att se vem som åker ut härnäst.

Rotor, stator och kommuntator

Har men läst fysik vet man vad det betyder. Vi hade prov på det idag, mycket intressant att berätta om hur vi byggde en "enkel" elmotor. Det tog mig ett helt papper att skriva plus att jag gjorde en bild också. Underbart vacket, verkligen IG i bild. Annars var provet mycket enklare än väntat, jag hade inte behövt läsa ihjäl mig igår, men självklart lyckas man alltid plugga antingen för mycket eller för lite tur att det oftast går bra ändå.

Blev helt paff idag på tyskan. De, alltså skolverket har tydligen fått för sig att man ska kunna göra nationella proven i B-språk också, i mitt fall blir det i tyska. Jag uppfattade det som att det inte var obligatoriskt, men som den jobbiga lärare min är tycker hon att vi ska göra det. På ett sätt  kanske det är bra för att se om vi verkligen är urkassa i tyska, men ändå...

Det finns andra blommor än vitsippar som kommit, här är lite Skilla från igår.
image34
                            Jag snackade ju om min orkidé för ett tag sen, här är den.
                                          


Det har "snöat"

Det är vitt ute, men för en gångs skull är det inte av snö utan av vitsippar. Sådan snö vill man ha!
image30 
               
Dagen har varit som måndagar brukar. Lite engelska, idrott, musik och matte, men det innehöll också ett besök hos syon, Barbro. Av henne fick jag världens bästa katalog. Den kommer från SACO och heter "väja yrke". Egentligen är den bara för gymnasieelever, men vi lyckades få tag i den ändå, jippi!
image26
Vi fick tillbaka våra engelska nationella  del B1 och B2 idag vilket är samma sak som hör och läsförståelsen. Jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre, mycket sämre. För På hörförståelsen hade jag bara ett fel, på läsförståelsen gick det som väntat vilket allt som allt resulterade i VG+, vilket jag är mycket nöjd med eftersom jag har VG i betyg, till och med lite svagt..
På idrotten spelade vi innebandy och det är faktiskt rätt kul speciellt när man gör något skoj av det, som t.ex. kryss-innebandy som vi gjorde idag.
Man går igenom samma sak alla år man har musik, i alla fall på min skola. Det var ändå den roligaste musiklektionen hittills (denna terminen), fast vi bara gick igenom gitarrdelar och akord.

Sköt om er, puss


A strange weekend

Det har varit en rätt vimsig helg. Jag var i Askims ishall kl 8 i lördags morse, trevligt, trevligt. Snacka om att jag fick en rivstart på morgonen. Eftersäsong är som vanligt = absolut helt knäppa träningstider.

Var i stan med en kompis senare på dagen och köpte lite förnödigheter. Shoppade upp mina presentkort från i julas och det mesta av mina pengar. Det är konstigt alltid när man är i stan får man syn på något som man faller pladask för, självklart råkar det alltid vara dyrt. Köper man det får man ångest för att ens pengar är slut men om man struntar i det ångrar man ihjäl sig ändå. Så är det i alla fall för mig.
Denna gången var det en tröj/skjorta från MQ, gul men ej kyckling varning. Köpte den för 349 kr trots att jag vet att jag redan har ungefär 1000 andra skjortor. Tur att det finna öppetköp ifall jag ångrar mig, ska fundera på saken.

Idag har jag gjort lite nytta och varit nere och slipat på båten. Jag och Emelie slipade halva relingen, tog ner gardinerna, slipade en taklucka och flaggstången. Sedan var vi helt slut, så vi spelade lite kort och sen åkte vi hem. Nu kan man känna sig lite stolt över sig själv.

Veckans nyhet är att det är farligt att blogga så se upp alla där uten som blivit besatta av just bloggning.
Hörde nyss på nyheterna också att 42-åringen har erkännt mordet på Engla, hur kan man göra något sånt mot ett oskyldigt  barn, mot någon över huvudtaget?

Gerrebacka

Ska strax till mormor och morfar och kolla hur de har det. Bra att det är så nära nu efter att de flyttade bara 10 min istället för 30. Tror att vi ska ut och gå lite med dem till någon källa i närheten :S
Ingen träning igen då förren på torsdag, ok då får jag lite tid att plugga.

Stackars den där lilla flickan, Engla, är fortfarande borta. Vem kan göra något sånt? Jag hörde på radion att om de inte hittar henne tills ikväll är hon troligen död.

Ska dra ;P

Prov i matte A?

Kom nyss hem har just varit på Burgården för att snacka med min mattelärare. Funderar på om jag ska göra matte A nationella provet och få betyg i det. Om jag vet att jag kommer få MVG är det ju bra att ha, men tänk om jag inte får det. När jag pratade med mattelärarna på Polhem sa de inte klart och tydligt vad jag kommer att göra om jag redan har fått betyg i det. Det var lite konstigt, så jag funderar på om jag verkligen ska göra det...
Tror ändå att jag ska göra det, det kanske är bäst att prova?
 
Det är lite kallt ute, men soligt. Det verkar Kajsa tycka om.
image24 

Hoppas det går bra för Meyyung när hon ska göra IB-provet  imorgon (provet för att komma in på den engelsktalande intenationella utbildningen).
                                                                                         Good luck Meyyung!

På tripp till Askim

Idag är jag helt frisk och på morgonen snöade det igen fast det smälte bort under dagen och det blev riktigt fint väder, med mycket sol.
Har tränat ihjäl mig idag. Först på idrotten hade vi konditionsträning, där man skulle springa runt i en bana med olika jobbiga saker i 2 min. Det körde vi ungefär 6 gånger och efteråt kan jag säga att vi var rätt trötta.
Jag var på träning sen på kvällen också i Askims ishall. Varför måste det vara så himla långt dit?. Jag och morfar (som körde mig) åkte in en avfart för tidigt och hamnade vi värsta villaområdet, nästan påväg till Amundön. Hur svårt kan det egentligen vara att hitta tillbaka till en motorväg? Tydligen jättesvårt, jag kan säga att det tog ett tag. Jag lyckades ändå komma till träningen i tid, det var skoj men lite ovant det var ett tag sen jag var på isen sist.  
                                                                                

Har drabbats av kortfeber, alltså att spela kort. Vi gjorde det i skolan idag, tecken, bluff, skitgubbe etc. Tecken är roligast synd att man måste vara 4 eftersom jag och Emelie inte kan spela det. Ibland kan man faktiskt önska att man hade ett till syskon. Så alla som nu är fyra utnyttja det och spela för glatta livet!
 
 Nu måste jag gå ner och plugga lite det sista innan jag ska sova ;D Ses



Städning och IFK:s allsvenskanpremiär

Ännu en söndag till ända. Har mest pluggat och städat idag. Mamma och pappa var nere vid båten och jobbade, hoppas den blir klar snart jag vill ut på sjön! Det kommer nog ta sin tid det gör det ju alltid, men vi får skylla oss själva att vi har en träbåt som dessutom är 40 år. Vill ha sommar nu! Men man märker ändå att det går framåt, idag såg jag solen från fönstret halv 8 på kvällen.
Annars har det inte hänt något spännande idag, vädret har varit halvdannt, så jag och Emelie har bara varit ute på en promenad med Kajsa.

Blåvitt utklassade Örebro i dagens match och vann med 4-1. Heja IFK, ett steg närmre att försvara er mästartittel, vi ser fram emot kommande matcher.

Dammsugaren från Miele, tack kompis du gör livet mycket lättare. Eftersom man måste städa är det lika bra att göra det lätt för sig.


Orkidéråd och strykning

Är halvsjuk igen, blä. Bättre än igår i alla fall så idag har jag försökt göra lite nytta. Jag har strykigt och sorterat in alla band och dvder vi har, har aldrig riktigt fattat hur många det är förrän nu.
Igår hade vi nationella proven i engelska, läs+hörförståelse, det var ganska lagom svårt tror jag. Skönt att det är över.
Det är våraktigt ute idag också, så nu säger jag att det är vår! Idag ska jag plantera mina frön för jag har skaffat jord.

Här är förresten lite orkidéråd som jag hittade på miljomagasinet.se om  någon mer än jag har problem med sina orkidéer.


Få din orkidé att blomma


Den vackra orkidén vissnar ner och vill aldrig blomma igen. En erfarenhet som många delar. Länge står den där, den ledsna plantan med den nakna pinnen, för man kan ju aldrig veta... Och för den som har tillräckligt med tålamod så kan det hända. Orkidén återuppstår i all sin prakt.
Det vi upplever som nyckfullhet är ofta orkidéns naturliga rytm. De är också mycket olika beroende på sort. Det finns en som blommar endast några timmar per år och andra som blommar ofta och länge. Phalanopsis anses vara en bra nybörjarvariant om man är ute efter blomningarna.

Men hur växten sköts är naturligtvis också avgörande. Följande råd passar många orkidéer men vissa sorter kan kräva annat så be om information vid inköp.

· Vattna ungefär en gång i veckan. Vattenbehovet varierar med årstiderna. Känn efter och se på rötterna genom den genomskinliga krukan. Ifall rötterna är ordentligt gröna av klorofyll kan vattningen vänta. Orkidén vattnas genom att i sin plastkruka sänkas ned i en hink med rumstempererat vatten (helst regnvatten). Undvik att få vatten i bladrosetten.

· Krukan bör vara genomskinlig men den ska inte vara av glas eftersom rötterna kan brännas (inga växter mår för övrigt bra av att planteras direkt i glas). En transparent innerkruka med lufthål i botten behövs för att ge rötterna mycket ljus och luft. Ytterkrukan ska vara så pass stor att det bildas ett litet luftrum till innerkrukan.

Orkidén växer naturligt i träden och passar egentligen bättre som ampelväxt. Då slipper man hänga upp den blommande grenen på en pinne.

· Orkidén är mycket känslig för frost och kyla men trivs i välventilerade rum med något lägre temperaturer. Idealtemperaturen varierar mellan olika sorter men många trivs bäst i svala rum (16-17 grader). På vintern vill orkidén stå i söderläge och få så mycket ljus som möjligt. På sommaren trivs den i norrläge och bör skyddas mot för mycket direkt solljus.


· En nyinköpt orkidé bör planteras om redan efter ett år då man inte vet hur länge den stått i sin kruka. Därefter kan den planteras om vartannat eller vart tredje år. När orkidén börjar "lämna" krukan med mycket rötter utanför är det dags.

Klipp då bort de döda, torra rötterna. Lägg vitmossa närmast rötterna och fyll på med bark och kompostblandning. Vitmossa är mycket bra för orkidéer. Den håller fukt men släpper igenom syre. Ifall bladen hänger så kan den ibland räddas med vitmossa.
Klipp inte bort grenar efter blomningen utan låt de vara som de är.

· När du köper en orkidé; välj inte exemplar efter antalet blommor utan välj en planta som ser stark och frisk ut. Det är också bra om bladverket växer och det bildas många rötter, det ger en bättre blomning. Se alltid till att få den känsliga orkidén väl inslagen innan den ska transporteras.

Det finns dock sorter som tål mer och trivs utomhus under hela sommarhalvåret.

Benita Eklund
Källa: Peter Göttfert, Orkidéhuset


Banken

Fint väder idag, om trenden håller i sig kommer det regna imorgon vill inte det. Det var synd att vi inte kunde ha idrotten ute idag, men man får ju inte röra fotbollsgräsmattorna föran den 20 april och det skulle nog faktiskt varit lite geggigt om vi försökt. Vi gick i linne ute efter idrotten.
Har haft änne en fruktansvärt rolig religionslektion, jaja jag var ironisk där. Vi läser om islam just nu och eftersom att jag har många muslimer i min klass blir det attlid stora disskusioner om hurvidare läroboken och alla andra har rätt eller inte.
"Du har fel!"
"Nej, du har fel!" etc
Jag brukar halvsova mig igenom dessa omåttligt långrandiga lektioner. Jag har ändå ingen åsikt.
Religion är verkligen det tråkigase so-ämnet, annars älskar jag ju so, men jag antar att det är nyttigt...

Var på banken idag efter skolan med mamma. Har fixat mitt bankkort så att jag kan betala med det, jippi det är liksom det som är meningen. Nu är det bara att dra, hehe.
Gillar faktiskt stämmningen på banken, den är lite kall och obekväm men ändå cool.

Har inte sått mina inköpta frön än eftersom mina föräldra har lämat såjorden i Dalsland, får åka och köpa annan jord snart för fröna måste planteras snart. Annars är jag stolt över att min orkidé blommar för andra gången, jag har faktiskt fått den att överleva. Och se jag tyckte väl att mina fingrar så lite grönare ut idag. Mitt mål är att den stackaren ska leva så länge som möjligt. Jag får nog börja läsa på om orkidéer...

Regn, regn och åter regn

Min önskning höll för en dag, tack så mycket, idag öser regnet ner igen. Förkylningar går tydligen runt nu igen (kanske beror det på regnet? :P) Själv har jag drabbats av lite ont i halsen, hoppas det går bort tills imorgon för jag har verkligen inte lust att vara sjuk något mer nu.
                                                                         
Det bästa aprilskämtet kom ändå spontant idag från en klasskompis.
Från henne till min no/matte lärare som lyckligtvis inte hörde på:
"Åh, hej. Vad jag har saknat dig"
och ca en sekund senare "april,april"
Vi skrattade ihjäl oss utan att hon fattade varför stackarn. Vi är elaka, haha, men det måste man få vara lite ibland synd att 1 april bara är en dag per år.

Ska dra och plugga tyska nu och ja jag vet att profilbilden är ful, jag ska ändra den få fort jag hittar en bättre.

April, april...

Trodde att jag hade klarat mig utan att ha blivit lurad idag tills alldeles nyss när jag gick på aprilskämtet på thesims.se, typiskt när man slutar att vara på sin vakt händer det.

Så då har då äntligen våren kommit till stan. Igår regande all snö bort och idag skiner solen. Var ute för en liten stund sedan och sparkade fotboll med min lilla skällande korv (även kallad tax) i t-shirt, wow och det var inte kallt. Må det bara fortsätta att vara sånt här väder nu helst ett halvår till minst, haha man kan ju alltid önska.

Magneter, watt, volt, ampere, ohms lag etc. snurrar i mitt huvud just nu. Jag måste försöka sortera upp det tills nästa fredag då vi ska ha prov. Kanske har jag kommit något närmare förstålese under dagens no-lektion det är svårt att säga...


RSS 2.0